UYGULAMA MERKEZLERİMİZ »

BİSİKLETE BİNMEK AYAKLARI NASIL ETKİLER?

BİSİKLETE BİNMEK AYAKLARI NASIL ETKİLER?

AYAKLARINIZ YARIŞA HAZIR MI?
Bisiklete binmek ayakları nasıl etkiler?
Bisiklete binme, vücudun alt kısmının uyumlu bir birlik halinde işlev görmesini ve ilerlemek için pedala önemli ölçüde kuvvet bindirmeyi gerektirir. Bu muazzam kuvvet kalça eklemi ve uyluk kaslarında başlar ve ayak parmaklarının kökünden pedala gider. Alt vücuttaki kemikler, kaslar ve eklemler birbiriyle doğru şekilde hizalandığı sürece, pedal etkili ve ağrı vermeyen bir şekilde çevrilir. Bu hizalama bozulursa sonunda ayaklarda, ayak bileklerinde, baldırlarda, dizlerde, uyluklarda veya kalçalarda ağrı meydana gelebilir.

Ayaklarınızı hemen hazırlamaya başlamak ve bakım yapmak; yarış günü geldiğinde mutlu, sağlıklı ve yarışa hazır ayaklarınız olmasını sağlar. İster ilk kez hazırlanıyor; ister deneyimli bir profesyonel olun; ayaklarınız ve bacaklarınız her zaman sakatlanmaya yatkındır. Bu nedenle ayaklarınızın mutlu ve sağlıklı olması için aşağıdaki işe yarar bilgi ve ipuçlarını aklınızda tutmanız çok ama çok önemlidir.

• Antrenman: İyi bir antrenman planınızın olması önemlidir. Tamamlamak istediğiniz yarış ne olursa olsun, kendinizi kademeli olarak hazırlamak için kendinize yeterli zamanı tanıdığınızdan emin olun. Çok kısa zamanda çok fazla şey yapmak isterseniz, bu sakatlığa davetiye çıkarmak olacaktır. Koşucu bacağı, Aşil tendonu ve diz ağrısı dahil olmak üzere zorlanma yaralanmaları bisikletçi popülasyonunda yaygın olarak görülür.

Bu tip yaralanmalar, aktivite miktarınızı çok hızlı artırmanızdan kaynaklanabilir. Ayrıca doğru şekilde ısınmayı ve soğumayı da unutmayın.

• Ağrıyı Göz Ardı Etmeyin: Ağrı bir şeylerin yolunda olmayabileceğinin önemli bir sinyalidir. Antrenmanınızın herhangi bir noktasında ağrı hissederseniz, bir uzman hekime görünmeniz önemlidir. Sakatlandığınız halde antrenmana devam etmek durumu kötüleştirebilir ve yarışlara katılmanıza engel olacak yaralanmalara neden olabilir.

• Kaliteli ayakkabılara yatırım yapın: Ağrısız bir yarış günü için en önemli adım, size ve ayak tipinize özel ayakkabılarınızın olmasıdır.

• Bisikletinizin size uygun olduğundan emin olun: En önemli kısım olan sele de dahil olmak üzere, bisikletinizin vücut geometrinize uygun olduğundan emin olmak için bir bisiklet uygunluk uzmanına danışmanız önemlidir. Bisiklet uyumluluğunun test edilmesi genellikle istediğiniz uyumluluk hizmeti düzeyine ve bireysel durumun karmaşıklığına bağlı olarak 1.5 ila 3 saat sürer. Bunun için harcadığınız paranın her kuruşuna değecektir!

• Tabanlık kullanmayı düşündünüz mü?: Destek, yastıklama ve en önemlisi de rahatlık sağlamak üzere ayakkabının içine konan tabanlıklardan yararlanabilirsiniz. Tabanlıklar çeşitli sebeplerle kullanılabilir. Ancak ayaklarınızda instabilite varsa bunun başka zincirleme etkileri de olabilir; tabanlıklar vücut hizalamasına da yardımcı olabilir. Bu da daha dengeli ve verimli pedal çevirmeye yardımcı olur. Sidas tabanlıklar, pek çok deneyimli bisikletçinin tercihidir. Bisiklete binme konusunda ciddiyseniz, bisikletinizin bir bisiklet uygunluk uzmanı tarafından değerlendirilmesi, ayaklarınızı ve vücudunuzu pek çok ağrıdan koruyabilir ve ayrıca olası hasarı da önleyebilir.

• Ayaklarınızı hazırlayın: Ayaklarınızı sürtünme ve su toplamalarına karşı hazırlayın. Bunuyapmanın en iyi yolu ayaklarınızı günlük olarak rutin şekilde nemlendirip bakım yaparak deriyi yumuşak ve esnek tutmaktır. Sidas, günlük kullanımda ayağı derinlemesine nemlendirerek etki eden bir friksiyon önleyici krem üretmiştir; bu krem ayrıca ayağın üzerinde ayağın sürtmesini ve friksiyonunu önleyecek bir koruyucu tabaka da oluşturur. Bu rutini yarış öncesinde, sırasında ve sonrasında uygulayın.

• Kaliteli çorapları da unutmayın!: Bu önemsizmiş gibi görünebilir ancak doğru çorap seçimi de yarış gününüzün başarılı olması için hayati önem taşıyabilir. Her gün giydiğiniz pamuklu çoraplarınızı giymek istemezsiniz çünkü pamuk nemi emer ve ayağınıza sürten ıslak çoraplar ağrılı su toplamalarına neden olabilir. Spesifik olarak bisiklete binmek için tasarlanmış ve nemi kontrol eden ve ayağı gerektiği şekilde yastıklayan materyallerle üretilen teknik çoraplar vardır. Bu tip çoraplar ayaklarınızı serin, kuru ve rahat tutar.

İLGİLİ ÜRÜNLER

BAYİİ OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ! »

E-BÜLTEN


SOSYAL MEDYA