UYGULAMA MERKEZLERİMİZ »

NEDEN TABANLIK KULLANMALIYIZ?

NEDEN TABANLIK KULLANMALIYIZ?

Her gün ayaklarımız farkında olmadan çok efor sarfediyor. Günlük yürüyüşlerimiz sırasında, spor aktivitelerimizde veya uzun süre ayakta durmamızda en değerli iş birlikçilerimiz ayaklarımız.

Genellikle, ayaklarımızın yorgun hissederiz. Bazılarımız bu duyguyu "normal" olarak düşünüyor. Oysa ayaklarımızı rahatlatacak ve hak ettikleri rahatlığı sağlayabilecek bir çözüm var: Ayağımıza uyarlanmış özel tabanlıklar kullanmak.  

Belki hali hazırda sıradan bir tabanlık kullanıyorsunuz?  Parmak ucundan, ayak topuğuna kadar aynı katmandan oluşan bir tabanlık ayağınıza ne kadar iyi gelebilir?

Ayağınızın her kısmı birbirinden bu kadar farklı iken, dümdüz aynı katmandan oluşan bir tabanlık ayağınza iyi gelir mi? Aldığınız tabanlığın katmanları ve birleşenleri size neler sunuyor?

Bunları sorgulamadan tabanlık almayın.  Yapılan analizlerin sonuçları sadece bir veri mi, bu veriler  tabanlığınıza aktarılıp, tabanlıklar sizin ayağınıza uygun hale getirilebiliyor  mu?  

Tabanlığın ayağınza uygun olabilmesi için, ayak kalıbınızın  doğru alınması ve tabanlığın istenilen birleşiminden oluşması son derece önemlidir. Her sporun biyomekaniği farklı olduğu gibi, tabanlığınız da bu sporun ve ayağınızın yapacağı hareketlere cevap verecek şekilde olması gerekir.

 

Sidas, kalıplama teknolojisini geliştirmek   ve tabanlıklarında ihtiyacınız olan tüm birleşenleri biraraya getirmek için tam 43 yıldır çalışıyor.

Bu yüzden de profesyonel sporcular Sidas'ı seçiyor.

Her ayak tipinin ve faaliyetlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak birçok taban tipi vardır.

 

SIDAS Spor Ortopedi Merkezinde bir çocuk doktoru olan Thomas Arnaud'u bu konuya ışık tutmaya ve faydalarını anlamaya çağırdık.

Tabanlıklar kimin için?

"Tabanlık herkes için, günlük yaşam ve tüm spor aktiviteleri içindir. Bir spor ayakkabı veya başka bir sokak ayakkabısı aldığımız zaman, verilen tabanlık standart formattadır. Fakat bir ayak benzersizdir ve standart bir ayakkabı astarı tüm ayaklar için mutlaka uygun değildir.

Ayakkabılarımda tabanlık gerekip gerekmediğini nasıl bilebilirim?

 Ayak, ayakkabıda iyi ayarlanmadığında, yürüyüş ve koşu; doğru ve doğal pozisyonda olmayabilir. Uyarlanmış bir iç taban, ayağın desteklerinin ayakkabınıza doğru daha iyi aktarılmasına yardımcı olacaktır.

Tabanlık iki temel ihtiyacı karşılar:

- Ayakkabıda konforu arttırır. Performansı arttırır.

- Hedeflenen rahatsızlığı çözmeye yönelik hizmet eder.

 (Ağrınız varsa, bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz)

Günlük yaşamınızda ve sporunuzda, ayakkabılarınızın yastıklamasının ve güçlendirilmesinin yeterli ve ayak tipinize uygun olduğundan emin olun.

Başlıca faydaları nelerdir?

Ayağınıza ve etkinliğinize uygun tabanlık giymenin hem kısa, hem de uzun vadeli faydaları vardır.

Sidas Custom tabanlıklar ayağınızın üstündeki  kemer desteğini arttırır ve büyük rahatlık sağlar. Fiziksel aktivite sırasında, yastıklar ayaklarda eklem veya kas ağrısını hafifletmeye ve önlemeye yardımcı olur. 

Kısa vadede: Daha fazla rahatlık, daha iyi destek, daha fazla koruma, daha iyi performans ve daha az yorgunluk hissedeceksiniz.

Uzun vadede: Daha iyi bir iyileşme elde edersiniz, çünkü eklemlere binen yük azalır.

Spor ve şehir kullanımı için farklı tabanlıklara ihtiyacımız var mı?

Yetersiz yastıklama ve destek, ayakların yorgun  hissedilmesine neden olabilir.  Günlük yaşam ve spor için her modelin kendine özgü özellikleri vardır ve ihtiyaçlar farklıdır:

Şehir için: tamponlama jeli, ince tabaka, bakım ve hijyen

Koşmak için: yastıklama, esneklik, hafiflik ve dinamizm

Yürüyüş için: destek ve koruma, yastıklı

Kış sporları için: ısı ve soğuk yalıtım, bakım, sağlamlık ve koruma

Ayağım ve faaliyetlerime göre ne tür tabanlık seçilmeli?

Her faaliyet için kullanıcıların beklenti ve ihtiyaçları farklıdır. SIDAS tabanlık her birinin ihtiyacını karşılar ve ayak kemeriniz için ideal modeli seçmenize yardımcı olur.

İhtiyacınız olan tabanlığı Sidas ‘ın geniş ürün gamından,  uyguladığınız aktiviteye (koşu, açık hava etkinlikleri, kayak, günlük kullanım) veya ayağınızın günlük ihtiyacına göre seçebilirsiniz.

Uygulamanıza uyarlanmış ürün tipine doğru yönlendirilmek istiyorsanız, merkezlerimizdeki uzmanlara gidin. Ayaklarınızı analiz edecek ve en iyi tabanlık modelini önereceklerdir.

Tesislerimizde eğitimli ve teknikler konusunda sertifikalı uzmanlarımız, ihtiyaçlarınıza göre tavsiyelerde bulunacaklar.

Onları ne kadar süreyle saklamalıyım?

Tabanlıklara kilometrelerce ya da gün sayısında bir ömür vermek zordur. Bu kişiye ve kullanım sıklığına bağlı olarak değişir: Profesyonel sporcu, maraton koşucusu ya da triatloncu musunuz?

Metatarsların altındaki kaplama genellikle aşınmanın ilk göründüğü yerdir. Ancak dikkat edin, yeni bir iç taban, zarar görmüş bir ayakkabıya ikinci bir hayat vermeyecektir!

İç tabanınızın ömrünü uzatmak için her kullanımdan sonra, kapalı bir ortamda değil, açık havada kurutmak için ayakkabısını çıkarmanızı tavsiye ederiz. 

Onları sürekli giymeli miyiz?

Günlük yaşam ve spora yönelik konforlu Sidas Custom tabanlık için, bir kez giyildiğinde, onlarsız devam edemeyeceğinizi söylemeliyiz! 

Kısacası, ayakkabılarınızda tabanlık kullanmanın 5 nedeni:

- Ayakkabının özelliklerini optimize ederler

- Ayağı stabilize ederler

- Vücudun uyumunu iyileştirir

- Doğal yastıklamayı teşvik eder

- Ayağın çökmesini ve yorgunluğunu önler

Bu yeni konforu kendiniz yaşayın!

* Önemli Not

Ağrınız veya sakatlık geçmişiniz varsa, önce ortopedi doktoruna başvurmanızı öneririz.

 

İLGİLİ ÜRÜNLER

BAYİİ OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ! »

E-BÜLTEN


SOSYAL MEDYA