UYGULAMA MERKEZLERİMİZ »

KİŞİYE ÖZEL TABANLIK NEDİR?

KİŞİYE ÖZEL TABANLIK NEDİR?

Ayaklarımız, 26 kemik ve yüzlerce kas, bağ, tendon ve kan damarından oluşan oldukça karmaşık yapılardır. Ayaklarınız vücut ağırlığınızı destekler, dengeler. Ayak yapınızdaki ve hizalanmanızdaki herhangi bir değişiklik, vücudunuzdaki diğer eklemler ve hatta genel sağlığınız için kötü sonuçlar doğurabilir. Tabanlıklar, yürüme, ayakta durma veya koşma sırasında biyomekanik dengesizliklere neden olan ayak hizalama sorunlarını düzeltmek için kullanılır. Tabanlık kullanmak ayrıca plantar fasiit, bursit, diyabet ve artrit gibi tıbbi durumların neden olduğu ayak ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Kişiye özel tabanlık için, sağlık geçmişiniz, ayrıca boyunuz, kilonuz, aktivite seviyeniz değerlendirilmelidir. Kişiye özel tabanlığınız için hangi malzemeleri kullanacağı yanı sıra ihtiyacınız olacak sertlik ve esneklik seviyelerini belirlemek önemlidir.

Tabanlıkların ayaklar ve genel sağlığınız için bazı önemli faydalarına bir göz atalım.

Ayaklarınız için destek sağlamak

Tabanlıklar, ayakta ve yürürken size daha fazla stabilite sağlamak için ayaklarınızın anatomik kemerlerini destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Ayakkabı içerisinde bulunan tabanlıklar ayağınız için bir miktar stabilite sağlasa da, ayağınıza uyacak şekilde tasarlanmamışlardır ve ayağınızın tüm yüzeyinde optimum denge ve destek sağlamazlar. Buna karşılık, kişiye özel yapılan tabanlıklar özellikle sorunlu bölgelerinizdeki yanlış hizalamaları düzeltmeye yardımcı olacak ve ayaklarınızın tüm yüzeyi boyunca destek sağlayacaktır. Ayakkabıda bulunan standart tabanlıkların aksine, kişiye özel yapılan tabanlıklar pronasyon (çökmüş kemerler) ve supinasyon (yüksek arklar) gibi ayak anormalliklerini düzeltebilir.

Eklemlerinizi korumak

Yürürken, koşarken veya zıpladığınızda ve ayaklarınız yerle buluştuğunda, ayaklarınızın, bacaklarınızın ve omurganızın eklemlerine uygulanan gerçek kuvvet, ağırlığınızın birkaç katına eşittir. Zamanla, vücudun eklemlerindeki aşınma ve yıpranma, özellikle aşırı kilolu, genellikle sert yüzeylerde yürüyen veya düz taban gibi ayak sorunları olan kişilerde ağrı ve acıya neden olabilir. Bununla birlikte, kişiye özel olarak uygulanan tabanlıklar, ayaklarınızın vücudunuzun kuvvet yükünü desteklemesine yardımcı olabilir ve basıncı ayaklarınızın yüzeyine daha eşit bir şekilde dağıtabilir. Daha da önemlisi, kişiye özel tabanlıklar ayaklarınızın basışı birbirinden farklı olduğunda da etkilidir, dengeyi sağlamaya ve hizalamayla ilgili sorunları önlemeye yardımcı olur.

Ağrıyı azaltmak

Düz taban, artrit ve plantar fasiit gibi durumların neden olduğu ayak yapısındaki yanlış hizalamalar, vücudun diğer bölgelerinde önemli ağrıya neden olabilir. Bu, vücut zayıf ayak hizalamasını telafi etmek için biyomekanik dengesini ayarlamaya çalışırken ayak bileklerinde, dizlerde ve belde artan gerginlik nedeniyle olur. Kişiye özel tabanlıklar, biyomekanik yanlış hizalamalardan kaynaklanan ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir ve diğer eklemlerde ve vücudun bölümlerinde gereksiz zorlamalara neden olmadan iyileşmeyi destekler.

Atletik performansınızı arttırmak

Kişiye özel tabanlıklar, atletik performansınızı geliştirmenize de yardımcıdır. Atletik aktiviteniz için özel olarak tasarlanmış ortez giymek, belirli bir sporun teknik taleplerinin kuvvet yükünü azaltmaya yardımcı olarak daha verimli ve hassas hareketler üretmenize yardımcı olabilir. Aynı zamanda kişiye özel tabanlıklar, ağırlığınızı ayak yüzeyine daha eşit bir şekilde dağıtmanıza yardımcı olarak dengenizi geliştirir. Ayak koruması sağlar, şoku emer ve daha iyi hareket kontrolü sağlar, ayak ve bacak hareketlerini iyileştirir ve hatta kas yorgunluğunu azaltır. En iyi atletik performans için, atletik kişiye özel tabanlığınız fiziksel aktivitenize göre uygun seçilmelidir.

İLGİLİ ÜRÜNLER

BAYİİ OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ! »

E-BÜLTEN


SOSYAL MEDYA